Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under tisdagen häktades mannen som i fredags greps efter biljakten i Sundsvall. Det är samma man som för drygt två veckor sedan körde ihjäl en äldre man i Ljustorp. I videon kan du se och höra åklagaren Ida Annerstedt berätta mer om fallet. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Efter vansinnesfärden – man i 30-årsåldern häktad misstänkt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Den man som i fredags greps efter att ha gett sig ut på en vansinnesfärd i Sundsvall och försökte köra på två poliser är nu häktad.

Det beslutade rätten på tisdagsmorgonen.

Först körde han ihjäl en äldre man i Ljustorp.

Två veckor senare gav han sig ut på en vansinnesfärd i en stulen bil i Sundsvall.

Han begärdes häktad för båda händelserna under måndagen, men under förhandlingen motstred han häktningen och nekar till bland annat mordförsök och vållande till annans död.

Rätten beslutade dock att häkta mannen, misstänkt för bland annat vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik och mordförsök.

Artikeln uppdateras.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under fredagen jagade polis en bil som var anmäld stulen. I samband med gripandet försökte föraren, en man i 30-årsåldern, köra på poliser. I klippet ovan kan du se biljakten. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.