Oliver Lindqvist tyckte att det var tråkigt när de inte fick gå ut.

Elever evakuerades

Uppdaterad
Publicerad

Barnen på Alby skola evakuerades på torsdagseftermiddagen efter syrautsläppet.

Eleverna på Alby skola, som ligger nära den tankvagn som läcker saltsyra, fick inledningsvis stanna inomhus och ventilationen stängdes av.

– Vi har följt de rutiner vi har för den här typen av situationer och får även information från Räddningstjänsten, säger rektor Lena Bjelkström till SVT Västernorrland.

Syrautsläpp i Alby

Vägar stängdes

Hela Alby samhälle skars av från omvärlden när både tåg och biltrafik genom samhället stoppades. Invånarna varnades för utsläppet och uppmanades att stanna inomhus. På företag i närheten fick de anställda order att inte gå ut.

Eftersom alla tillfartsvägar stängts kunde föräldrar inte hämta sina barn på skola och förskola.

Evakuerades

Vid lunchtid påbörjades arbetet med utrymning av Alby skola och förskolan Rödluvan i samma byggnad. Både elever och personal fick då lämna byggnaden och bussades till Björkbackaskolan i Ånge.

De cirka 70 barnen får stanna på skolan tills deras föräldrar kan hämta dem. De ska nu få gå ut och leka, något de inte fått göra på hela dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Syrautsläpp i Alby

Mer i ämnet