Det tidigare kommunalrådet i Örnsköldsvik, Elvy Söderström (S), var inte förvånad över dagens riksdagsbeslut. Foto: Jennie Johansson, SVT

Elvy (S)öderström tror fortfarande på Löfven

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagens röstade idag nej till att Stefan Löven får fortsätta som statsminister.

– Att det här beslutet skulle komma idag var väntat, säger det tidigare kommunalrådet Elvy Söderström (S).

204 röstade nej och 142 ja till att Stefan Löfven skulle sitta kvar som statsminister. Siffror som är tydligare än valsiffrorna i stort. Nu ska talmannen ta hand om regeringsbildningen, och även om Löfven är bortröstad sitter han kvar på sin post och kommer leda en så kallad övergångsregering.

Det tidigare kommunalrådet i Örnsköldsvik, Elvy Söderström, är inte förvånad över beskedet.

– Det var väntat, nu tar talmansrundan vid och det är mycket möjligt att resultatet leder till att det blir Stefan Löfven som får fortsätta som statsminister, säger Elvy Söderström.

Svår situation

Elvy Söderström var med och såg till att Stefan Löfven blev partiordförande 2012. Då satt hon i partiets verkställande utskott och efter stort hemlighetsmakeri presenterade man en ny partiledare efter Håkan Juholt.

– Nja, hemligt var det väl inte, det var en svår situation som vi befann oss i och det handlade om ett viktigt uppdrag, säger Elvy Söderström.

Blocköverskridande

Det som kan göra det möjligt för Stefan Löfven att sitta kvar är blocköverskridande arbete tror Elvy Söderström.

– Det är ju det som är möjligheten, jag hoppas verkligen på det, tron är det sista som överger mig och jag tror säkert att han har idéer om hur vi ska kunna lotsa oss framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.