Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Om drygt ett år ska det vara klart – följ med till hotellbygget i Härnösand, som pågår för fullt. Foto: Ylva Holmgren/SVT, Skiss/Hernö Gin Hotell

En våning i veckan – här tar hotellet i Härnösand form

Publicerad

I december 2022 togs det första spadtaget för hotellet i Härnösand.

Ett år senare har man hunnit bygga åtta av nio våningar.

Det blåser en isande vind och snön yr på åttonde våningen när SVT Västernorrland besöker byggplatsen på Kanaludden i Härnösand. Här arbetar 45 personer för att hotellet ska kunna stå färdigt till nyår 2024 och tidsplanen ser ut att hålla.

– Det är en prefab-stomme så det brukar gå ganska fort. Vi bygger en våning i veckan, säger platschefen Johan Gunnerfeldt.

Källare med tvättstuga – och hotellrum

I källarvåningen hittar vi äntligen lite värme och lä från ovädret. Här nere kommer personalutrymmen, tvättstuga, sprinklerrum att vara men även två hotellrum.

– Det kommer att bli två familjerum och dessutom behandlingsrum för bland annat massage och en kulvert in till badhuset, som ligger bredvid, säger Johan Gunnerstedt.

I klippet: Följ med in i hotellet och hör Johan Gunnerfeldt berätta om hur det går.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.