Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Junselebon Gunilla Karlsson hade många frågor om miljöaspekterna kring hotellbygget, och var orolig att en av ortens stora tillgångar, mörkret, skulle förstöras av ett upplyst hotellkomplex. På bilden pratar hon med TÅ:s reporter efter mötet. Foto: Pierre Ragnehag/SVT

Ett 50-tal Junselebor kom till mötet om hotellet: ”Vill veta vad som ska hända i byn”

Uppdaterad
Publicerad

Det fanns plats över, men drygt 50 personer kom ändå till det öppna mötet Sollefteå kommun arrangerade i Folkets hus i Junsele på tisdagskvällen. Det var detaljplanen för hotellområdet som skulle visas upp.
Några i publiken var skeptiska – andra positiva. SVT pratade med några av dem.

Det var i huvudsak det något äldre gardet som kom till mötet som skulle handla om en av de största framtidsfrågorna för Junsele.
Det flesta i publiken tycktes försiktigt positiva och många frågor handlade om praktiska frågor som väg, vatten och avlopp.

Blir närmsta granne

Jocke Smålänning, delägare till Kåtabyn, blir närmaste granne till det nya hotellet. Han var lite konfunderad över tanken att dra den nya vägen genom röda områden, skog som klassats ha högt naturvärde.

Hör rösterna från mötet i klippet.

Nytt lyxhotell i Junsele

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Toppen av Hamptjärnsberget – 325 meter högt. Se platsen från ovan. Foto: Hans Lindblom

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nytt lyxhotell i Junsele

Mer i ämnet