Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kommunalrådet Johan Andersson (C), om väntan på besked om de nya finansiärerna av hotellbygget i Junsele. Foto: Ylva Holmgren/SVT / Junsele wilderness

Planerade lyxhotellet i Junsele: Finansiären fortsatt hemlig även för kommunalrådet

Uppdaterad
Publicerad

Finansiering för hotellbygget i Junsele är säkrad enligt de ansvariga för projektet, företagarna Bronett och Henriksson.

Men de vill inte avslöja var de senaste miljonerna kommer ifrån, förrän i december. Även Sollefteå kommun får vänta på svar.

Sollefteå har åtagit sig en borgen för projektet på 20 miljoner kronor, en andel som inte kommer att betalas ut förrän merparten av finansieringen av den utländska fondkomissionären Bravestandard pte ltd är klar.

– Den andra delen av finansieringen är ju upp till företaget Loke Shiny att lösa, vilket man nu säger att man gjort, säger kommunalrådet Johan Andersson (C).

Nytt lyxhotell i Junsele

Högt tonläge

Andersson anser att debatten har haft ett högt tonläge på ett tråkigt sätt. och skriver i ett inlägg på sociala medier att: ”saklighet och genuina ambitioner vinner mot smutskastning och dystopi i längden”.

– Saker och ting tar tid och det måste få gå sin gång, säger han.

SVT – Vilket ansvar har du för det här tonläget och vad kan du göra åt det?

– Jag tror att vi alla har ett gemensamt ansvar och genom att svara på frågor på det här sättet så hoppas jag att det kan bidra, säger Johan Andersson (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nytt lyxhotell i Junsele

Mer i ämnet