Ulf Henriksson och Robert Bronett har kommenterat de senaste uppgifterna om att hotellsatsningen i Junsele saknar över 200 miljoner kronor. Foto: SVT

Hotellbolaget tillbakavisar krisuppgifter om Junselehotellet: ”Finansiering helt klar”

Uppdaterad
Publicerad

”Allt kommer att presenteras i december – och finansieringen är helt klar”. Det är det budskap som skickats ut av bolaget som ansvarigt för att bygga det omtalade hotellet i Junsele.

Uppgifterna har skickats till bla SVT Västernorrland via mejl efter Tidningen Ångermanlands avslöjande där hotellprojektet beskrivs som ett ”korthus”

Duon bakom företaget Loke Shiny, Robert Bronett och Ulf Henriksson beskriver läget för hotellbygget så här i mejlet:

”Finansieringen för hotellprojektet i Junsele är nu helt klar och kommer att presenteras i slutet av december /..... / finansieringen för hotellet är fullständigt säkrad och att alla medel kommer att vara tillgängliga under januari 2024. 

Nytt lyxhotell i Junsele

Under denna period av ekonomisk oro i Sverige och omvärlden har vi samlat ihop 250 miljoner kronor för investeringar i Junsele /...../

Vår avsikt är att presentera finansieringslösningen för Junseleborna i slutet av december månad, och tills dess ber vi om lite mer tålamod.

/........ / Nu ser vi fram emot att få bjuda in er alla till det första spadtaget för inte bara ett nytt hotell utan också nästa kapitel i Junseles utveckling. ”

Ulf Henriksson / Robert Bronett

Fotnot: SVT Västernorrland har sökt både Ulf Henriksson och Robert Bronett utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nytt lyxhotell i Junsele

Mer i ämnet