Stefan Kanerva, ordförande i Vård och omsorg i Norrland (VOON)

Ett steg närmare ny hälsocentral i Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

Den ekonomiska föreningen som vill öppna en hälsocentral i Sollefteå har idag träffat Landstinget Västernorrland för att räta ut frågetecken kring den ansökan som lämnats in och som landstinget måste godkänna för att planerna ska bli verklighet.

– Vi har haft ett första dialogmöte och kan nu konstatera att ansökan nu är komplett, säger Stefan Kanerva som är ordförande i föreningen.

Den ekonomiska föreningen Vård och omsorg i Norrland (VOON) bildades med målet att på sikt ta över driften av Sollefteå sjukhus.  Ett av delmålen på vägen dit är att starta en egen hälsocentral i Sollefteå.

Vårdkooperativet Voon

Väntat på besked

Redan i februari lämnade in sin ansökan, men beslutet har dragit ut på tiden eftersom landstinget ansåg att ansökan var ofulllständig.

– Nu har vi visat ett lånelöfte från banken och hoppas på att avtalet ska vara undertecknat före midsommar och då kan vi börja anställa personal, säger Stefan Kanerva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdkooperativet Voon

Mer i ämnet