Hälsocentral krävs på garantier

Uppdaterad
Publicerad

Landstinget svarar nu på kritiken från VOON, den ekonomiska förening som vill starta hälsocentral i Sollefteå och på sikt ta över driften av sjukhuset. Det behövs bättre garantier avseende ekonomin, skriver landstinget.

Föreningen har kritiserat landstinget för att sinka deras planer. VOON uppger att 85 sjuksköterskor,  läkare och övrig vårdpersonal anmält intresse.

Föreningen lämnade in sin ansökan om att öppna hälsocentralen i februari och kompletterade sin ansökan i april. Det har ännu inte kommit något besked från landstinget, något som irriterar de inblandade. De vill ha igång verksamheten i höst.

Vårdkooperativet Voon

I ett svar uppger nu landstinget att den ansökan som lämnats in från VOON är ofullständig. Det krävs en komplettering av ansökan bland annat avseende den ekonomiska säkerheten. Enligt Gun-Britt Milioris som är chef för landstingets vårdvalsenhet måste den som ansöker om att starta en vårdcentral kunna visa att man kan garantera tre månaders drift.

– Landstinget Västernorrland har därför bokat ett möte med företrädare för VOON för att räta ut eventuella frågetecken och för att ansökningsprocessen inte ska förlängas ytterligare, uppger Milioris som hänvisar till landstingets regler.

För att reda ut oklarheterna har landstinget bokat ett möte med representanter för VOON.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdkooperativet Voon

Mer i ämnet