Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Var fjärde förskoleplats är tom i Sollefteå kommun – Hör Maria Wennberg (C) i klippet ovan. Foto: SVT/Moa Lindberg

Få barn i Sollefteå – förskola stängs

Publicerad

Till hösten kommer en förskola i Sollefteå att stängas ner. Anledningen är för få barn och att var fjärde förskoleplats står tom.

– Vi måste göra någonting redan nu, säger Maria Wennberg (C), ordförande utskottet unga- och lärande.

Sollefteå kommun har en rejäl minskning av antalet barn i förskoleålder på grund av att färre barn föds. Prognosen visar att var fjärde förskoleplats kommer stå tom till hösten 2024. Därför stänger kommunen nu ner en av förskolorna i Sollefteå.

– Vi har för många platser och för få barn. Därför stänger vi ner Regnbågens förskola till hösten, säger Maria Wennberg (C), ordförande utskottet unga- och lärande.

”Klart de blir ledsna och besvikna”

Totalt är det 25 barn som påverkas av nedstängningen. Både barn och personal kommer att få önska vilken förskola som de vill tillhöra efter nedläggningen. Enligt Wennberg är det inte risk för att fler förskolor läggs ner.

– Det är klart att de blir ledsna och besvikna över att vi ska lägga ner. Föräldrarna har fått brev hemskickat. De kommer även få tid på sig att välja och önska förskola så att det blir en bra övergång för alla, säger Maria Wennberg (C).

Lokalen tillhör kommunen och kommer kallställas och behållas som en buffert till kommande verksamheter.

Kommun öppnade upp fler platser för bara några år sedan men nu stängs de ner igen – hör Maria Wennberg (C) om det i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.