Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Ylva Holmgren/SVT

Familj från Timrå köper Merlo slott: ”Utmaningen blir att hitta en hemtrevlig känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Det anrika Merlo slott har nu sålts av SCA till en familj från Timrå. Det kommer att dröja innan de får flytta in och det finns en hel del att göra för att få det riktigt beboeligt igen.

Slottet byggdes som sommarbostad åt träpatronen Fredrik Bünsow 1885. På 1920-talet blev det tjänstebostad för direktörer i Skönvik AB och senare SCA och under de senaste 70 åren har det använts som centralarkiv åt skogsbolaget SCA.

Parken runt slottet har under flera år varit ett utflyktsmål för många i omgivningen och familjen Olert har en ambition att det ska kunna få fortsätta vara det till viss del.

– Det är en stor park där vi kommer att kunna ha olika evenemang, vi har många idéer men vi hoppas att det kommer att finnas respekt åt båda hållen då vi även kommer att bo här men det finns yta för oss alla tänker vi, säger Jonas Olert.

Häng med in i slottet i klippet och hör vad de nya ägarna har för känslor inför inflyttningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.