Förundersökningen avslöjar vad mannen hade beväpnat sig med när han gick till attack. Foto: Montage

Hotade sitt ex med machete och elpistol – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den 48-årige man som överföll sin ex-sambo i centrala Sundsvall döms till sex års fängelse.

Den en 48-årige man från Hälsingland som tvingade sig in  i sin ex-sambos i lägenheten i centrala Sundsvall döms idag till ett långt fängelsestraff. Han ska också betala ett skadestånd på över 100 000 kronor till kvinnan.

Mannen döms på sju olika åtalspunkter – de allvarligaste är förberedelse till mord, misshandel och människorov. Han döms också för brott mot vapen- och knivlagen.

Mordförsök i Sundsvall

Kunde larma

Han döms alltså för händelsen som inträffade i centrala Sundsvall i början av oktober då han överföll kvinnan utanför hennes bostad då hon var på väg till arbetet.

Kvinnan klarade sig tack vare att hon pratade i telefon med en anhörig när hon blev överfallen. Den anhöriga hörde vad som hände och larmade polisen som snabbt var på plats och till slut kunde avväpna mannen.

Väska med vapen

De två hade tidigare haft en relation, men mannen fortsatta förfölja kvinnan med sms, telefonsamtal och besök trots att de brutit upp.

Det slutade med att han sökte upp henne med en väska fylld med vapen – bland annat en machete, knivar, skalpeller, ett slagträ och en elpistol.

48-åringen har bara erkänt olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Sundsvall

Mer i ämnet