Foto: Örjan Leek

Fasad har rasat i Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

En del av en fasad till ett tre våningar högt flerfamiljshus har rasat i Härnösand. Området har spärrats av på grund av ytterligare risk för ras.

Vid tolvtiden rasade en del av en fasad på en av Härnösandsbostäders fastigheter på Norra Kyrkogatan. Det blåser kraftigt i Härnösand och ytterligare delar av fasaden riskerar att rasa. Därför har området spärrats av och de boende har evakuerats.

Tre familjer evakuerades omedelbart i samband med raset, men sedan en konstruktör kontrollerat byggnaden, har de fått löfte att återvända till sina hem.

Fasadras i Härnösand

Läs också: Karl var i lägenheten när väggen rasade

Gatan närmast husen har spärrats av och kommer att även fortsättningsvis vara avstängd för förbipasserande, troligen hela natten, säger

Mats Dahlin, förvaltningschef Härnösandshus.

Sprickorna i fasaden var skadade var kända sedan tidigare, Härnösandshus larmades redan i går. I morse efter att sprickan kontrollerats spärrades området runt huset av.

Läs också: ”Det finns risk för fler ras”

Bor du i huset och har evakuerats? Vet du mer? Hör av dig till oss! 060-19 01 90.

Artikeln uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fasadras i Härnösand

Mer i ämnet