Foto: SVT

Karl var i lägenheten när väggen rasade

Uppdaterad
Publicerad

Karl Ullberg bor på andra våningen i huset där fasaden rämnade, han säger att det känns så där att vara i lägenheten men litar på de säkerhetsbedömningar som gjorts.

Karl Ullberg satt hemma i lägenheten och såg på TV när väggen rasade. Först märkte han inte raset men när han gick ett ärende ner till tvättstugan insåg han att något allvarligt hade inträffat.

– Då var brandkåren här och det var ungefär då jag märkte att det hänt. Grannarna hade varnat mig lite tidigare om att något skulle kunna hända och jag hade ringt hyresvärden, de skulle skicka personal men de hann inte hit innan det rasade, berättar han.

Fasadras i Härnösand

Läs också: Fasad rasade i Härnösand

Order att evakuera

Karl fick order om att evakuera lägenheten och dörren till balkongen skruvades fast. Nu får han återigen vistas i sin bostad.

– Det känns sådär.. Men de säger att det ska vara säkert att sova här i natt och då får vi väl tro på det. Så länge det är konstruktionsmässigt säkert så är det väl okej men finns det minsta tvivel så tycker jag att hyresvärden måste ta sitt ansvar och fixa alternativt boende, menar Karl.

Huset skakar

Det rister och skakar i huset när SVT är på plats, än har inte Karls fru och barnen kommit hem, frågan är hur det ska bli med nattsömnen?

– Det kan hända att vi söker alternativt boende ikväll, vi får se, funderar Karl Ullberg.

Läs också: ”Det finns risk för fler ras”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fasadras i Härnösand

Mer i ämnet