Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alla häktningsförhandlingar hölls bakom stängda dörrar och sekretessen kring ärendet är mycket sträng, häng med reportern till tingsrätten i Sundsvall. Foto: Patric Sellén/SVT

Fem personer misstänks för förberedelse till mord i Sundsvall – tre häktade

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer begärdes häktade i Sundsvalls tingsrätt under onsdagsförmiddagen.

Två av dem är misstänkta för förberedelse till mord, tre misstänks för medhjälp till förberedelse till mord. Alla fem är också misstänkta på sannolika skäl för grovt vapenbrott.

Det hela har att göra med den stora polisinsatsen i Sundsvallsområdet under helgen, där de fem misstänkta personerna greps och anhölls sent under söndagseftermiddagen.

Personuppgifterna för alla de fem anhållna är ännu så länge belagda med sekretess, med hänsyn till förundersökningen.

Förberedelse till mord i Sundsvall

En av de fem är även misstänkt för grovt narkotikabrott.

De häktningsskäl som anges av åklagarsidan är – utöver det att de misstänkta brotten ger minst ett och ett halvt års fängelse vid fällande dom – att de misstänkta kan försöka förstöra och undanröja bevis om de sätts på fri fot.

Häktade

För två av dem hänvisas det till en risk att de fortsätter sin brottsliga verksamhet om de släpps ut, och för en av de misstänkta menar man att det finns en risk att hen avviker, till exempel flyr utomlands.

Tre av häktningsförhandlingarna hölls under onsdagseftermiddagen, och alla tre häktades av rätten. De två andra ska upp inför häktningsdomaren under torsdagsmorgonen.

Det hela hör ihop med ett tidigare ärende där tre personer tidigare häktats för grovt narkotikabrott som ska ha skett i Granlo i Sundsvall, och det ärendet är under utredning.

Det handlar om två män, 19 och 30 år, och en 25-årig kvinna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisen om gripandena i Sundsvall. Foto: arkiv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förberedelse till mord i Sundsvall

Mer i ämnet