Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar Anna Hedensjö Johansson mer om arbetsmarknaden i länet och vikten av att välja det man själv vill göra. Foto: Robert Nilsson

Svenskt Näringsliv tror på arbetsmarknaden i länet: ”Verkligen på frammarsch”

Publicerad

Västernorrland är hett, det menar Svenskt Näringsliv som ser positivt på länets utveckling.

– Framförallt ökar konkurrensen om arbetskraften här hela tiden, säger Anna Hedensjö Johansson, regionchef i Västernorrland.

Det går i en bra och spännande riktning, det menar Anna Hedensjö Johansson, regionchef för Svenskt Näringsliv i Västernorrland, om länets positiva utveckling med större etableringar, färre arbetslösa, fler jobbtillfällen och egenföretagare.   

– Nyföretagandet är verkligen på frammarsch, speciellt i Örnsköldsvik, Sundsvall och Timrå som sticker ut rejält, säger hon.

Utmaningar för länet

Men trots den positiva arbetstrenden finns utmaningar för länet.

Svenskt Näringsliv har tittat närmare på hur många personer som försörjer sig själv i åldern 20-64, vilket i länet är närmare 100 000 personer.

Av dem personerna är det drygt 29 400 som inte försörjer sig själv.

Krävs drivkraft

Anna Hedensjö Johansson menar att det måste finnas en drivkraft inom politiken för att göra regelverken enklare att anställa och ge förutsättningar till människor att våga ta ta steget att vilja jobba och försörja sig sjäv.

– Det tror jag gemene man verkligen vill, det finns en otrolig självkänsla i att kunna försörja sig själv, säger Anna Hedensjö Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.