Flera taxichaufförer i Sundsvall hotade och slagna av kunder

Publicerad

Under lördagen har två taxichaufförer i Sundsvall blivit hotade, respektive slagen i tjänst. Polisen misstänker att det finns kopplingar mellan händelserna.

Det var vid 07.19 som en polispatrull beordrades till Kvissleby. Enligt taxichauffören ska två män ha färdats i taxin, varav den ene ska ha slagit taxichauffören i huvudet och därefter lämnat taxin utan att betala.

Sedan, vid 08.46, inkom ytterligare ett larm om att en taxichaufför som blivit hotad av en kund. Polis beordrades till Östermalm där chauffören befann sig och får du uppgifter om att kunden vägrat betala och därefter tagit till hot.

Kopplingar mellan fallen

Patrullen upprättar därför en anmälan om hot mot tjänsteman, samt ringa bedrägeri i det andra fallet. Vid den första händelsen tillkommer också en anmälan om våld mot tjänsteman.

Polisen säger att man ser kopplingar mellan händelsen i Kvissleby och den på Östermalm.

– Vi har uppgifter som pekar åt det hållet, säger Liv Fahlén, kommunikatör vid polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer