Arkivbild. Bränder vid tågräls någonstans i södra Sverige. Foto: Adam Ihse / TT

Flera bränder uppstod utanför Ånge efter gnistor från tåg

Uppdaterad
Publicerad

Det var runt 13.30 det inkom ett alarm till räddningstjänsten angående flera bränder efter tågrälsen strax utanför Ånge. Räddningstjänsten från både Jämtland och Västernorrland var på plats och två helikoptrar deltog i arbetet.

Räddningstjänstens inre befäl, Lars Krantz, tror att det har varit gnistor från ett tåg som skapat flera bränder i terrängen.

– Vi har haft styrkor från Bräcke och Kälarne från Jämtland, samt styrkor från Ånge och Fränsta från Västernorrland som har deltagit i släckningsarbetet. Även insatsledare från Sundsvall och Östersund har varit på plats.

Helikoptrar gav hjälp att få överblick

Två helikoptrar har varit i området för att ge styrkorna på marken bättre överblick över situationen, då det brunnit på ett flertal ställen.

– Vi har nu kontroll över läget, både här i Västernorrland och i Jämtland, säger Lars Krantz, inre befäl på räddningstjänsten Medelpad.

Räddningstjänsten lämnar över bevakningsarbetet.

– Just nu är det eftersläckningsarbete och bevakning, vilket vi så småningom här kommer lämna över till Trafikverket, berättar inre befäl André Wadell.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer