SSU i Örnsköldsvik höll i dag en manifestation för att minnas offren i terrorattentaten i Norge för åtta år sedan. Foto: SSU

Offren vid Utöya hedrades av SSU i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

I dag är det åtta år sedan 77 personer miste sina liv i terrorattacken i Oslo och på Utöya. SSU i Örnsköldsvik höll en manifestation under kvällen på Stora torget för att hedra offren.

SSU i Örnsköldsvik höll i dag en manifestation för att minnas offren i terrorattentaten i Norge för åtta år sedan. Axel Melbin, ordförande SSU Örnsköldsvik, berättar att den känslomässiga stämningen var påtaglig.

– Manfestationen gick bra, det var den stämning som man förväntar sig i sådana manifestationer. Det blir lite ödesmättat, eftersom att det ligger en väldigt nära, säger han.

”Väldigt oroande”

Axel Melbin, ordförande SSU Örnsköldsvik Foto: Emil Nordfjell/SSU

Axel Melbin talade om betydelsen att fortsätta ungdomarnas kamp efter dådet för att liknande inte ska inträffa igen.

– Vi ser en utveckling som är väldigt oroande och som går mot fel riktning. Det krävs ett demokratiskt och solidariskt samhälle för att förhindra dessa från idéer att växa, säger han.

Engagera för allas lika värde

För SSU:are är denna årsdag viktig för att lära och engagera för allas lika värde.

– Gärningsmannen var inte en ensam galning, det finns idéer som gör att han var långt ifrån ensam och vi ser det på andra ställen också, säger han.

SSU höll tall under manifestationen. Foto: SSU

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.