Foto: TT

Förlänger med talangen

Gif Sundsvall förlänger med talangen Jonathan Morsay.
19-åringen har skrivit på över 2020.
– Det känns bra med en förlängning och jag ser verkligen fram emot den här säsongen, säger han i ett pressmeddelande.

Redan under förra säsongen kritade Gif Sundsvalls unge mittfältare Jonathan Morsay på ett tvåårigt kontrakt med klubben.

Nu förlänger han sitt nuvarande kontrakt ytterligare två år till, kontraktet löper således över 2020.

– Det känns bra med en förlängning och jag ser verkligen fram emot den här säsongen. Jag har växt mer och mer i mig själv och fått mer självförtroende och såklart utvecklats. Självförtroende har gjort att jag kan vara mig själv som spelare och som person i laget. Under den här säsongen kommer jag kämpa för en startplats och jag vill växa in i laget och bli en nyckelspelare. Jag trivs jättebra i GIF Sundsvall, de är fina killar i laget och jag gillar hur tränarna tänker och hur de vill spela. Jag är laddad inför säsongen, säger Jonathan Morsay i ett pressmeddelande.

”Jättenöjd över att han har förlängt”

Morsay som flyttades upp till A-laget på allvar i fjol noterades för totalt fyra starter i allsvenskan, och Gif Sundsvall ser potential i ynglingen.

– Vi skrev ett A-lags kontrakt med Morsay ifjol på två år för att vi trodde på honom. Han har visat upp under hösten och den här våren att han redan är en allsvensk spelare och jag tror att han har möjlighet att kunna bli en bra allsvensk. Jag är jättenöjd över att han har förlängt och att vi får ha honom hos oss under sådan lång tid, säger tränaren Joel Cedergren.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer