Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förskolepedagogen ska ha gett ett tvåårigt barn en rejäl örfil i samband med en incident vid en måltid på förskolan. Den åtalade kvinnan nekar, men två av hennes kolleger vittnar mot henne. Se och hör mer i klippet här. Foto: SVT / arkiv

Förskolepedagog i Sollefteå åtalad – ska ha gett tvåårigt barn en kraftig örfil

Uppdaterad
Publicerad

Den förskolepedagog som blev avstängd efter en incident på en förskola i Sollefteå kommun i början av december kommer att ställas inför rätta misstänkt för misshandel.

Enligt åtalet ska kvinnan som är i 50-årsåldern ha gett ett tvåårigt barn en rejäl örfil – något som bevittnades av två av kvinnans kolleger. De har nu kallats som vittnen till rättegången.

I initialskedet polisanmäldes det hela som ringa misshandel. När åtalet mot kvinnan lämnades in till tingsrätten av senior åklagare Jens Göransson under måndagen hade brottsrubriceringen ändrats till misshandel av normalgraden. Något som kan ge fängelsestraff.

– Jag anser att om man gör det som påstås i gärningsbeskrivningen mot ett så litet barn så handlar det inte om ringa misshandel, säger Jens Göransson.

De två vittnena till händelsen har nu kallats som vittnen i rättegången som troligen kommer att hållas någon gång under nästa år.

Nekar

Den åtalade kvinnan själv nekar till brott.

Är den här typen av händelser ovanliga?

– Jag skulle säga att det är relativt ovanligt med ärenden mot skolpersonal i allmänhet och i synnerhet när det gäller det våld som påstås här”, säger Jens Göransson till SVT – hör honom utveckla det hela i klippet här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.