Montage: Till vänster en bild på displayen utanför salen i Sundsvalls tingsrätt, personens namn är blurrat. Till höger en bild på en skylt utanför tingsrätten på Sveriges domstolar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagare Christina Edlund Nilsson mötte pressen efter förhandlingen i tingsrätten och hon var fåordig men berättade att utredningsarbetet fortsätter. Foto: Hans Lindblom/SVT

Försvunna kvinnan i Timrå: Man i 40-årsåldern häktad för mord och människorov

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern häktas nu på sannolika skäl misstänkt för mord och människorov på den 25-åriga kvinnan från Timrå som varit försvunnen sedan förra lördagen. Det beslutade Sundsvalls tingsrätt på tisdagsmorgonen.

Den man som åklagaren begärde häktad under måndagen har nu häktats på den högre misstankegraden sannolika skäl. 

Mannen häktas med restriktioner och alla som är inblandade i fallet har belagts med yppandeförbud.

Mordet på Liselotte från Timrå

Det var den 8 oktober som kvinnan senast hade kontakt med sina anhöriga. Den 10 oktober anmäldes kvinnan försvunnen och den misstänkte mannen i 40-årsåldern anhölls fredagen den 14 oktober. Nu häktas han.

Polisen bekräftade under måndagen att man gjort fynd, men att kvinnan ännu inte hittats. Det pågår en sökinsats i ett fritidshusområde i Kramforstrakten. 

Vad är yppandeförbud?

Yppandeförbud är ett förbud för den som har deltagit vid en domstolsförhandling eller har medverkat vid ett polisförhör att berätta för andra vad som sagts vid förhandlingen eller förhöret.

Det är domstolen (förhandling) eller åklagaren (förhör) som kan besluta om yppandeförbud. Sådana beslut är ovanliga. Det är straffbart att bryta mot förbudet.

Ett beslut om yppandeförbud utvidgar och förstärker skyddet för uppgifter som omfattas av sekretess. Inte bara myndighetspersoner, utan alla som deltagit vid förhandlingen eller förhöret, förbjuds att berätta om det som sekretessen ska skydda. Man får inte ens med stöd av den så kallade meddelarfriheten berätta om det för en journalist.

källa: https://www.aklagare.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Liselotte från Timrå

Mer i ämnet