Flera sökpådrag har i omgångar letat efter den försvunne Rune Olsson genom åren, men utan resultat. Foto: privat / SVT

Försvunne Rune från Bergsåker dödförklaras – fortfarande borta

Uppdaterad
Publicerad

Rune Olsson, 80, som försvann från sin bostad i Bergsåker i Sundsvall för nästan sex år sedan och fortfarande inte återfunnits har nu dödförklarats av Skatteverket.

Rune Olsson försvann från bostaden i slutet av augusti 2017. Flera intensiva sökinsatser efter honom, den senaste för knappt två år sedan, har varit resultatlösa och inget ljus har kunnat bringas över det mystiska försvinnandet.

Nyligen begärde Runes anhöriga att han skulle förklaras död.

Försvunnen 80-åring

Skatteverket konstaterar i sitt beslut att Rune Olsson ”inte anmält sig. Det har inte heller på annat sätt kommit fram att han lever”. Det finns därmed förutsättningar att dödförklara honom, skriver Skatteverket och beviljar familjens ansökan.

Dödsdagen går av naturliga skäl inte att fastställa, men Skatteverket anser att dödsdagen ska bestämmas till den 31 augusti 2017, den sista dag som Rune Olsson ”veterligen” var vid liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 80-åring

Mer i ämnet