Fortsatt eldningsförbud i länet

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer att bli varmt den kommande veckan och eldningsförbudet står fast i Västernorrland. I delar av landet införs nu också grillningsförbud på den egna tomten.

Varningen för extremt höga temperaturer från förra veckan har mildrats något. Längs Norrlandskusten och Norrlands inland har SMHI nu utfärdat ett meddelande om höga temperaturer över 26 grader.

Det här innebär att det fortsatt råder ett strängt eldningsförbud i länet. Eldning utomhus är bara tillåtet i trädgårdsgrillar på egen tomt under förutsättning att att tomten är kortklippt och långt från skog. Det ska också finnas vatten att släcka med om olyckan skulle vara framme. Överträdelse av förbudet kan leda till böter.

Skogsbränderna i Västernorrland 2018

I praktiken anser de tre räddningstjänsterna i Västernorrland att man ska vänta även med grillningen till efter att eldningsförbudet hävts.

I Kalmar län beslutades under måndagen om ett grillningsförbud också på den egna tomten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränderna i Västernorrland 2018

Mer i ämnet