Även kurslitteraturen bekostas av Landstinget Västernorrland.

Guldavtal fortsätter kosta

Uppdaterad
Publicerad

Landstinget Västernorrland kommer att betala förra HR direktören Lena Thelins utbildning ytterligare ett år, avslöjar P4 Västernorrland idag.

Thelinaffären är inte över än. Landstingets  guldkantade avtal med förra HR-riektören Lena Thelin innebär att hon får full chefslön och betald vidareutbildning trots att hon haft ett annat heltidsjobb i Strängnäs kommun sedan ett år tillbaka.

LÄS MER: Här är fakturorna för Thelins kurser

Krisen i Landstinget Västernorrland

Löneutbetalningarna upphör i augusti, men Thelins utbildning vid Gestaltakademin fortsätter minst ytterligare ett år. Bara kursavgiften uppgår till 73 000 kronor per år plus kost och logi för nästan lika mycket.

Thelin har också, enligt avtalet, rätt till egen terapi som landstinget betalar.

Enligt P4 Västernorrland har bara i juni kommit två fakturor för Lena Thelins utbildning, den ena på 1 563 kronor för handledning och den andra på 7 875 kronor för ett antal psykologsamtal under våren 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet