Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eleverna på Timrå gymnasium bjöds in på en temadag för att lära sig en massa matnyttigt inför vuxenlivet. Hör några av dem berätta om sina tankar i videon. Foto: Albin Jonsson/SVT

Timrå gymnasium lär eleverna om vuxenlivet under temadag – Eleven Emma: ”Verkar inte så roligt”

Uppdaterad
Publicerad

Har du någonsin frågat dig ”varför fick jag inte lära mig det här i skolan?”

Under en temadag fick tredjeårseleverna på Timrå gymnasium lära sig allt sådant där som en önskar att en fått lära sig – om bland annat sopsortering, brandsäkerhet och pensionssparande. 

– Det verkar inte så roligt att vara vuxen, konstaterar Emma Häggquist.

Allt du behöver veta som vuxen ryms ju inte i skolplanen.

Därför bjöds avgångseleverna på Timrå gymnasium in till en serie föreläsningar på tisdagen av bland annat Arbetsförmedlingen, Pensionsmyndigheten, Skatteverket och Swedbank.

Utgångspunkten för temadagen var frågan Varför fick jag inte lära mig det här i skolan?

– Det finns massor av saker som hade varit bra att veta, kring pensionen, hur man deklarerar och saker runt sms-lån, säger Camilla Borgström, kommunikatör på MittSverjge Vatten och avfall, som är med och arrangerar dagen.

Vill fortsätta med projektet

Förutom MittSverige Vatten & Avfall står även Timråbo och Timrå Gymnasium bakom arrangemanget och tanken är att låta konceptet komma tillbaka.

– Vi körde det här som ett test i år och om det blir bra så kommer vi köra igen nästa år och då även kunna göra samma sak på Sundsvalls gymnasieskolor, säger Camilla Borgström.

Hör några av eleverna på skolan berätta om sina tankar inför vuxenlivet i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer