Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I en av ungdomarnas telefon hittades det en video på en brinnande jacka. Hör mer om det i klippet. Foto: polisens förundersökning & SVT

Brinnande jacka kan avslöja vem som startade branden i centrala Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Fyra ungdomar hörs nu i rätten angående grov mordbrand i Örnsköldsvik. På kvällen den 4 juni startade en brand i en byggnad som inrymmer ett kafé och hotell i centrala Örnsköldsvik. Branden orsakade betydande skador, inte bara på kaféet, utan även på kyrkans lokaler, det intilliggande hotellet och andra närbelägna verksamheter.

Fyra ungdomar misstänks, en av dem, en 19-årig man misstänkts även för övergrepp i rättsak, efter att enligt polisens förundersökning hotat de andra tre för att förhindra dem att berätta vad som hänt i polisförhör.

Filmade när branden bröt ut

I en av killarnas mobiltelefon hittades en kort video på när en röd jacka brinner, enligt polisens teori är filmen skapad på kvällen vid branden under uteserveringen till kafeét.

Se bilderna på den brinnande jackan i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.