Köer att vänta – nu byggs E4 genom Sundsvall om

Publicerad

Nu startar ombyggnationen av gamla E4 genom Sundsvall och blir stadsgata. All trafik kommer att ledas om flera gånger under byggtiden. Framkomligheten kan vara kraftigt begränsad fram till senhösten 2020.

Under måndagen påbörjas arbetet och det inleds mellan Selångersån och trafikplats Skönsberg.

– Nytt är att höger svängfält från gamla E4:an mot Norrmalmsgatan, vid Skepparplatsens korsning, stängs på måndag och fram till 31 januari. Trafiken hänvisas till körfältet intill, säger Marie Lundqvist på Trafikverket.

Striden om gamla E4 i Sundsvall

Räkna med köer

Björn Sjölund är biträdande projektledare på Trafikverket. Han skriver i ett pressmeddelande att trafikanterna får räkna med köer och längre restider, speciellt under rusningstid under morgon och eftermiddag.

– Har du möjlighet att åka en stund före eller efter rusningstid, välj då en annan väg eller annat färdmedel. Det är en fördel under byggtiden, fortsätter han.

Heffnersvägen stängs också

Under måndagen är det även planerat att stänga den övre delen av Heffnersvägen och passagen under Sundsvallsbron.

– Vi ska utföra ledningsarbeten där. Verksamheten längs den stängda Heffnersvägen har fått nya infarter från den nedre vägen som numera heter Heffners Allé, säger Björn Sjölund i pressmeddelandet.

Arbetet tar två år

Ombyggnationen kommer att ta ungefär två år. Väg 562, gamla E4:an ska omvandlas från en tät genomfartsled till en stadsgata med plats för såväl fordonstrafik som för gående och cyklister. Det ska bli mer grönska och ett sammanhängande gång- och cykelstråk längs Storgatan från centrum och ner mot Inre hamnen.

Den andra etappen startar 2019 mellan Sundsvalls resecentrum och Selångersån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Striden om gamla E4 i Sundsvall

Mer i ämnet