Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under onsdagen röstade eleverna på Bobergsgymnasiet i skolvalet. I klippet hör du vilka frågor de tycker är viktiga. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Gängkriminalitet och sjukvårdsfrågor viktiga i skolvalet i Ånge

Uppdaterad
Publicerad

Skolvalet 2022 arrangeras över hela Sverige av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor, MUCF. Bobergsgymnasiet i Ånge är en av skolorna som deltar, och vi var med när eleverna röstade.

I Västernorrland deltar skolor från fem av länets sex kommuner. I Ånge röstade eleverna under onsdagen och en av dem var Adam Lindgren som ville lyfta både barn och äldres framtid, särskilt barn som far illa i fosterhemsplaceringar.

– Det en sak jag brinner för, säger Adam Lindgren som själv är fosterhemsplacerad.

Valet 2022 Västernorrland

I klippet i spelaren ovan hör du vilka andra frågor som eleverna i Ånge tycker är viktiga.

Samtidigt vittnar en lärare om hur samtalen på samhällslektionerna blivit mer tillknäppta, här berättar han varför politiska frågor kan vara känsliga:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör läraren Frank Sundberg vid Bobergsgymnasiet i Ånge om hur sociala medier skapar en osäkerhet bland eleverna. Foto: SVT/Ylva Holmgren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Västernorrland

Mer i ämnet