Det var i maj tidigare i år som mannen var på väg in i polishuset i Sollefteå, beväpnad med flera tillhyggen. Nu har han åtalats för bland annat försök till mord. Foto: Ur polisens förundersökning

Gick beväpnad till polishuset i Sollefteå – åtalad för försök till mord

Publicerad

Den 23 maj gick en man till polishuset i Sollefteå, beväpnad med kniv, en sekatör och ett kofotsliknande tillhygge.

Innan dess hade han gått förbi en bilskola och skurit sönder totalt tre däck på två bilar.

Nu åtalas han för försök till mord.

Mannen, som är i 30-årsåldern, gick från sin bostad och förbi en bilskola. Där misstänks han för att ha skurit sönder tre däck på två olika bilar och han ska även gått fram till en kvinna när han var beväpnad med kniv.

”Sen kommer han obehagligt nära. Han är i princip bröst mot bröst. Han håller i någonting, men jag ser inte vad det är. Han sa någonting i stil med, typ såhär: Är det värt att döda någon, att sitta inne i tio år för att döda någon, sedan pratade han om att det skulle kunna vara värt om han dödade en polis”, säger kvinnan i förhör.

Grips i polishuset

Mannen gick senare vidare till polishuset i Sollefteå. Där drar en polis sitt tjänstevapen och uppmanar mannen att släppa kniven. Mannen släpper till slut tillhyggena och kan gripas.

Mannen har åtalats för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål (grovt brott), olaga hot, skadegörelse i två fall och försök till mord. Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.