Nu kan GIF Sundsvall jubla även för positiva besked om ekonomin. Foto: Bildbyrån, SVT

GIF Sundsvall får miljonstöd av kommunen

Uppdaterad
Publicerad

GIF Sundsvall var på konkursens brant och kommunen förnyade inte sitt sponsorkontrakt med klubben. Efter att ha skakat fram nya sponsorer har nu kommunen ändrat sig och tecknar ett nytt sponsoravtal värt en miljon kronor.

För ett år sedan redovisade GIF Sundsvall en förlust på sju miljoner kronor. Under det här året har GIF Sundsvalls klubbledning arbetat hårt för att skaffa fram nya sponsorer. Arbetet har varit lyckat och nu ser så bra ut att kommunen är redo att gå in med ett nytt sponsoravtal för resten av säsongen, skriver Sundsvalls Tidning.

För mindre än ett år sedan nekade kommunen till att låna ut pengar till klubben, men i dag är det annat ljud i skällan.

GIF Sundsvalls ekonomi

– Det är ingen kovändning. Vi har under hela året haft en tät och bra dialog med GIF Sundsvall. I och med att de fått garantier från ett antal privata och företag och elitlicensnämnden godkänt det, så är vi beredda att teckna nytt avtal, säger Peder Björk (S), kommunalråd.

I kommunala Stadsbackens senaste styrelseprotokoll kan man läsa att sponsringsavtalet sträcker sig över ett halvår, från 1 juli till 31 december 2018.

Skattebetalarnas pengar

Varför skriver man avtal på bara ett halvår?

– Det är egentligen Stadsbackens beslut, men som jag förstår det är det ett bra sätt att teckna ett halvår och sedan utvärdera det för att ta nya beslut inför nästa säsong, säger Peder Björk.

– Det viktiga för oss, om vi går in med skattebetalarnas pengar, är att det finns en ordnad ekonomi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

GIF Sundsvalls ekonomi

Mer i ämnet