Granlo BK ansöker om rekonstruktion

Uppdaterad
Publicerad

Inför hotet om konkurs har Sundsvalls storlag i innebandy, Granlo BK, vänt sig till tingrätten med en ansökan om rekonstruktion.

Granlo BK har dragits med ekonomiska problem under en längre tid. I försöken att undvika en konkurs har klubben nu gjort likadant som Timrå IK häromåret. Klubben ansöker om rekonstruktion.

Klubben har stora skulder och normalt brukar en rekonstruktion bland annat innebära att fordringsägarna erbjuds en mindre återbetalning av skuldbeloppen.

Granlo BK

Lennart Karlqvist, styrelseordförande, säger att klubben inte varit overksam.

-Man har gjort något, man sa upp två anställda. Men uppsägningstiden är på tre månader. Men det har funnits optismism och klubben oerfaren av elitspel, resor över hela landet kan gå på ca hundra tusen kronor och det har man inte varit beredd på, säger styrelseordförande nykläckt.

Skulderna är över 500 000 kronor. Klubben har har haft en återbetalningsplan på 89 000 kronor fram tilll maj som gjorts upp med Kronofogden som man inte lyckats fullfölja.

– Alternativet är att vi går i konkurrs. Vi måste göra något och en rekonstruktion är det bästa alternativet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granlo BK

Mer i ämnet