På lördag drar allsvenskan norra igång och Granlo BK siktar på en bra placering framåt våren. En som förväntas dra ett tungt lass är hemvändande Daniel Nordlund.

Granlo BK laddar om

Publicerad

På lördag drar allsvenskan norra igång och Granlo BK siktar på en bra placering framåt våren. En som förväntas dra ett tungt lass är hemvändande Daniel Nordlund.

– Det är litet av en ny roll för mig. Jag har inte haft den rollen tidigare. Inte i Warberg men jag trivs, säger 24-åringen som av tränaren Magnus Svensson beskrivs som en power forward:

– Han vill in där det gör ont, han skjuter gärna och och attackerar. Det är en häftig spelare och en fantastisk värvning, säger han.

Ledartyp

Magnus Svensson ser Daniel som en ledartyp nu. Ett föredöme både på och utanför planen:
– Tillsammans med Patrik Svensson, vår kapten blir han ett föredöme i gymet bland annat, ja på alla sätt en mönsterspelare.

Daniel Nordlund är 24 år. Bara tre spelare är mellan 24 och 26. Resten av laget är betydligt yngre.

Nytt Granlo BK

– Vi bygger långsiktigt. Det här laget har mycket redan nu men vi kan på sikt under väldigt många år. Men redan nu tar många för sig på träningar och så, säger Daniel.

Och visst är det ett annat Granlo BK nu än som åkte ur SSL för två år sedan. Helt annat faktiskt.

Kärlek och glädje

–  Vi har gjort en total generationsväxling. Men vi jobbar på tre års sikt och att det här ska kunna leda till något stort. Vi lovar att spela med glädje och kärlek, avslutar Magnus Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Granlo BK

Mer i ämnet