Insamlingen är över men problemen kvarstår

Uppdaterad
Publicerad

Den insamling som skulle hjälpa Granlo BK på fötter nådde sitt slut under fredagen. Knappt 24 000 kronor kom in.

– Det är väl som vi väntat oss, men vi hoppades på betydligt mer, säger Ulrika Södrin, ordförande för Granlo BK.

Efter att Granlo fick avslag av kommunen för det marknadsföringsavtal som man räknat med på 300 000 kronor har klubben befunnit sig i svåra ekonomiska problem. Insamlingen skulle vara ett steg på vägen för att ta sig ur situationen.

Granlo BK

– Det är frustrerande att det saknas så mycket pengar, vi har svårt med likviditeten. Men för året kommer vi klara det, säger Ulrika Södrin.

Viktig milstolpe

Att just klara ekonomin året ut betonar Ulrika Södrin som en viktig milstolpe, eftersom att den stor del av de avbetalningsplaner som klubben dras med kommer att försvinna då.

– Det kommer underlätta när vi inte har den stora månatliga avgiften som ligger.

Jagar sponsorer

Vägen framåt för Granlo är nu att fortsätta hitta nya inkomster och jaga sponsorer.

– Vi ska sälja schampo, balsam och tvålpaket. Det är ju många klubbar som har liknande verksamhet men det blir en liten annan variant, säger hon.

SVT: Är du orolig för klubbens framtid?

– Nej, det är jag faktiskt inte. Vi kommer att fixa det här och nu rullar ju intäkterna från matcherna. Men det krävs ju att vi får publik, att de handlar kaffe och fikabröd så att vi får de intäkterna vi behöver, avslutar Ulrika Södrin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granlo BK

Mer i ämnet