Granlo BK återuppstår i ny förening

Uppdaterad
Publicerad

Granlos ungdomsverksamhet i innebandy kommer att leva vidare – trots konkursen. Arbetet med att starta en ny förening är i full gång.

Det var i ett känslofyllt brev som styrelsen i Granlo BK meddelade att klubben begärs i konkurs, den lilla ungdomsföreningen i innebandy som tog sig hela vägen till SM-slutspel går därmed i graven.

– Jättesorgligt! Det är världens bästa förening så jag gråter blod idag säger Catarina Callhammar, kanslist i Granlo BK.

Granlo BK

Ungdomarna viktigast

Klubbens stolta A-lag blir historia när årets säsong är slut. Men redan dagen efter beskedet är föreningen i full gång med att försöka rädda ungdomsverksamheten.

– Vi får ju i alla fall behålla det bästa – ungdomarna. Det är ju människorna som är föreningen säger Catarina Callhammar.

Nya namnet hemligt

Först ska Svenska innebandyförbundet godkänna förslaget till namn på den nya föreningen, det får inte bli för likt det gamla namnet, sedan kan klubben registreras och presenteras.

– Om tre-fyra veckor ska halltiderna i kommunen fördelas då måste vi vara klara säger kanslisten Catarina Callhammar.

Ger inte upp

Och till klubbens medlemmar, sponsorer, ungdomar och supportrar har hon bara en uppmaning.

– Vi ger inte upp – vi kommer att fixa det här!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granlo BK

Mer i ämnet