• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: SVT

Granlo BK betalade inte avgifter

Uppdaterad
Publicerad

Granlo BK, har inte betalat in avgifter för ungdomslagens seriespel för förra året. Men klubben är på gång att ordna upp ekonomin.

Superligaklubben i innebandy, Granlo, har inte bara drygt en halv miljon kronor i skulder hos kronofogden. Sundsvallsklubben har låtit bli att betala in för bland annat serieavgifter för ungdomslagen på 150 000 kronor till Västernorrlands innebandyförbund.

– De har inte betalat avgifterna för ungdomsseriespel för förra året, säger Tomas Lindberg, ordförande i Västernorrlands innebandyförbund, till SVT Mittnytt.

Granlo BK

– Vi hade kommit överens om en avbetalningsplan i våras, men den valde klubben att inte följa, säger Tomas Lindberg.

Peter Björs, ordförande i Granlo BK, har en något annorlunda syn på saken.

– Vi har betalat av nästan hela skulden till innebandyförbundet, säger han till SVT Mittnytt. Det saknas en avbetalning på 10 000 kronor.

Peter Björs är också noga med att påpeka att inga ungdomslag kommer att drabbas.

– Det vore fel av oss att säga att allt är frid och fröjd, rent ekonomiskt, säger han. Men det ser bättre ut resultatmässigt i år jämfört med samma tid i fjol. Vi har minskat kostymen med omkring 800 000 kronor på årsbasis.

Igår hade Granlo BK ett nytt möte med Kronofogden och en ny avbetalningsplan utformades.

– Vi anar ljuset i tunneln tunneln nu, säger Peter Björs.

Västernorrlands innebandyförbund har skickat en ny räkning till Granlo BK på årsavgifterna för seriespel den kommande säsongen. Den förfaller den 24 oktober.

– Den kommer vi att betala, säger Peter Björs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granlo BK

Mer i ämnet