Granlo BK jagar pengar

Uppdaterad
Publicerad

Efter två raka förluster i superligan väntar bortamatch på lördag för innebandyklubben Granlo BK. En resa 140 mil tur och retur – till Mullsjö. En bekymmersamt dyr bortaresa för en klubb som hänger på repen och räknar varje krona.

Nu är det inte ens två månader kvar till deadline då klubben ska lägga en halv miljon på bordet – för att undvika konkurs.

Granlo var kvarterslaget som stormade fram, ändå upp i högsta divsionen Superligan. I december 2012 firades klubbens 25-årsjubileum och man gjorde det som ett succélag. Då fanns bara en väg – framåt.

Granlo BK

Nu är det 2015 och helt andra tider. Succén och uppflyttningen knäckte klubben. Publiken svek och laget räknar idag ett snitt på 692 besökare på sina hemmamatcher.

Sponsorerna är svårfångade

Kostymen har sytts om till ett betydligt mindre blåställ och kostander har skurits överallt. Personal har sagts upp och frågan är hur länge kansliet på Storgatan blir kvar.

Klubben jagar nu pengar överallt, men sponsorerna är svårfångade. Nu hoppas klubben på att att medlemmar, föräldrar och supportrar ska ställa upp och hjälpa föreningen.  Via klubbens hemsida och via Facebook uppmanar nu styrelsen privatpersoner att skänka pengar för att rädda verksamheten. Det yhandlar inte bara om A-laget, Granlo BK har vuxit snabbt de senaste åren och har nästan 300 barn och unga i olika lag.

Ackordsuppgörelse

Granlo BK förhandlar med sina fordringsägare och i nuläget gör man bedömningen att 500 000:- ska räcka för att göra fordringsägarna nöjda. Det bygger på att dessa accepterar ackordsuppgörelsen och nöjer sig med att få ut 25 procent av sin fordringar.

– Läget är bekymmersamt, medger ordföranden Lennart Karlqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granlo BK

Mer i ämnet