Kämpar för att behålla serieplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Granlo BK lyckades inte återhämta sig och föll under söndagen mot serieledaren Pixbo. Man stannar alltså kvar under strecket samtidigt som säsongen närmar sig slutet. Men lyckas man inte stanna kvar i Svenska Superligan, SSL, så kan det få ödesdigra konsekvenser för klubben.

Endast fyra seriematcher återstår och mycket står på spel. Granlo BK har sedan tidigare stora skulder och går back i räkenskapen. En företagsrekonstruktion ska gå igenom för att få bukt på ekonomin, men ännu fattas cirka 200 000 kronor. Publiken sviker och bortamatcherna genererar närmast lika med noll i inkomst, något som inte lär bli hjälpt om man inte får stanna kvar i SSL. Alltså står mycket på spel nu.

– Nästa hemmamatch är mot Falun, svenska mästarna, men vi ser inte det som någon omöjlighet. Vi kommer att satsa mycket från föreningen och få till en match med kringevenemang och få lite drag i den matchen, säger Magnus Svensson, tränare.

Granlo BK

Nyckelspelare

Men det är inte bara ekonomin som står på spel. Även vissa nyckelspelare planerar att gå till andra lag om klubben förlorar sin plats i SSL, till exempel stjärnspelaren Johan Samuelsson.

– Vi har en vecka framför oss som avgör vårt öde. Jag tror att om du frågar mig eller vem annan som helst i truppen så finns det ingen som känner någonting annat än att det här fixar vi, säger Magnus Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granlo BK

Mer i ämnet