Granlo BK räddat – ekonomin i ordning

Uppdaterad
Publicerad

– Oerhörd lättnad över att det är klart, säger ordförande Lennart Karlqvist.

Granlo BK har sedan debuten i högsta ligan hösten 2012 ruskat om rejält bland betydligt större klubbar. Men i år kom krisen och en rekonstruktion inleddes. I sista stund lyckades den sista halva miljonen i skulder inbetalas och redan i mars jublade ordföranden i SVT Västernorrland.

Idag kom så ännu ett ”bevis” på att krisen är över när klubbens rekonstruktörer meddelade att: ”Tingsrätten kommer att tillskrivas att rekonstruktionen skall upphöra då syftet med den är uppfyllt”.

– Det är naturligtvis med en oerhörd lättnad som vi kan konstatera att det nu äntligen är helt klart. Alla berörda parters godkännande innebär samtidigt ett stort ansvar för klubben. Vi vill visa att vi har lärt oss av historien och att klubben inte försätter sig i en sådan här situation igen, säger Lennart Karlqvist i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granlo BK

Mer i ämnet