”Gudrun Svea ska resa tills BB öppnar igen”

Uppdaterad
Publicerad

Gudrun Svea Ådalia – så heter en baby som föddes på Sollefteå BB den 1 februari i år. Nu ska hon ut på resa och inte återvända förrän politikerna beslutar att öppna BB igen.

Gudrun Svea Ådalia är en docka alltså. Carina Hellström förklarar:

– Jo, vi tänkte skicka dockan som en liten symbol för den sista som föddes på BB i Sollefteå. Det följer med en lapp med instruktioner på både svenska och engelska så man vet vad man ska göra om man får henne.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Bilbarnstol

Det börjar att dockan i sin bilbarnstol sattes på bussen i Sollefteå vid lunchtid på söndagen. Destinationen är Stockholm först, men tanken är att resan för Gudrun Svea ska bli längre än så.

– Vi har stöd från så många olika ställen så tanken är att hon ska resa runt i världen. Sen kan vi lägga upp bilder på vår FB-sida så vi kan följa resan.

Tillbaka till Sollefteå

Det är Carina Hellströms åttaåriga dotter Lovwa som lånat ut Gudrun Svea. Hon hoppas att Gudrun Svea kommer tillbaka tills hon fyller år den 14/2.

Men det är inte säkert. Hur långt och länge resan vara är upp till andra nu:

– När politikerna har gett upp och vi får tillbaka vårt BB så vill vi givetvis ha tillbaka dockan också, säger Carina Hellström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet