Foto: SVT

Patienter hade knark på rättspsyk

Uppdaterad
Publicerad

Två män i trettioårsåldern som vårdas på rättspsykiatriska regionkliniken i Nacksta, Sundsvall, åtalas nu för narkotikabrott.

Det var i slutet av januari som det avslöjades att en av männen hade knappt sju gram cannabis inne på den psykiatriska avdelning där han vårdats de senaste två åren. Hos den andre mannen hittades ett halvt gram.

Bägge vårdas för allvarliga psykiska störningar och har en sedan tidigare en känd missbruksproblematik. De båda har erkänt brotten.

Patienten som hade den större mängden narkotika har vårdats på avdelningen de senaste två åren och hade vissa permissioner utanför kliniken. Direkt efter att narkotikan hittats drogs dessa in. Han har nu fått tillbaka vissa permissioner under förutsättning att han avhåller sig från alkohol och droger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.