Mannen, som sitter häktad efter polisens stora tillslag i Sundsvall, erbjöd en kriminalvårdare 50 000 kronor för att lämna ett brev. Foto: Patric Sellén/SVT

Efter polisens tillslag i Sundsvall: Man försökte muta kriminalvårdare i häktet

Uppdaterad
Publicerad

En man som häktades efter polisens stora tillslag i Sundsvall i januari i år åtalas nu för givande av muta. Detta då mannen ska ha erbjudit en kriminalvårdare 50 000 kronor för att lämna ett brev till någon.

Det var i april i år som mannen, som är i 20-årsåldern, ska ha spelat pingis med en kriminalvårdare och då ska ha frågat kriminalvårdaren om han kan göra mannen ”en liten tjänst”. Kriminalvårdaren ska då ha sagt nej till mannen och avbrutit pingisen.

När kriminalvårdaren tar mannen tillbaka till rummet ber han om tjänsten igen.

Knarkkriget i Sundsvall

”Han säger någonting liknande: Kom igen nu. Ingen behöver veta något. Det är en liten tjänst. Du får 50 000 i förhand. Du ska bara lämna ett brev till någon”, har kriminalvårdaren uppgett i förhör.

Efter genomsökning av mannens rum hittades brev där innehållet rörde bland annat instruktioner till personer om vad de ska säga vid förhör med polisen och en skuldlista med summor som olika personer är skyldig mannen.

Mannen har häktats för bland annat förberedelse till mord alternativt anstiftan till mord och grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet