Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Kul att visa hur det ser ut på en brandstation” – hör Samanta Simicic, som tog med sig barnen till öppet hus i Timrå, och fler besökare i klippet. Foto: Shanker Prem/SVT

Här är Timrås nya och moderna räddningsstation: ”En stor dag för oss”

Uppdaterad
Publicerad

Fredag var det invigning och lördag öppet hus på den nya moderna räddningsstation som står nu färdig i Timrå.

– Fantastiskt bra att vi har en sån stor och fin anläggning nära här, säger besökaren Kristian Högberg.

Under lördagen firades denna milstolpe genom ett öppet hus av Timrå kommun, Medelpads räddningstjänstförbund och polisen där allmänheten fick besöka den nybyggda räddningsstationen.

– Det är en stor dag för oss, säger Per Silverliden, förbundschef Medelpads räddningstjänstförbund.

Ska snabbare kunna rycka ut

En av de nya funktionerna på räddningsstationen ska enligt Timrå kommun vara förmågan att snabbt vara redo för utryckning, vilket kommer minska svarstiden och på så vis öka tryggheten för invånarna.

– Vi har en lokal samverkan med Timrå gymnasium där vi har en nystartad blåljusutbildning, säger Anders Zetterqvist, biträdande projektledare.

Det samarbetet ger ungdomar möjlighet att utbilda sig till olika blåljusyrken som brandman, polis och ambulanssjuksköterska, vilket stärker samarbetet och kompetensen inom räddningstjänst och polisarbete.

I klippet ovan får du höra vad allmänheten tycker om den nya räddningsstationen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.