Foto: Barbro Sellin/SVT

Hedenius (S) kan vara ansvarig för kaoset i Näringslivsbolaget

Uppdaterad
Publicerad

Anders Hedenius (S) dåvarande styrelseordförande i Näringslivsbolaget i Sundsvall, är ansvarig för fjolårets kaos i bolaget. Åtminstone enligt den konsultfirma som sammanställt Näringslivsbolagets årsredovisning 2019.

Det är i Näringslivsbolagets årsredovisning sammanställd av konsultfirman Ernest & Young, man kan läsa att konsulterna rekommenderar att inte bevilja Anders Hedenius (S) ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2019. Det skriver Sundsvalls Tidning.

Det är mycket ovanligt att en styrelse eller delar av den, inte beviljas ansvarsfrihet. Anders Hedenius säger till Sundsvalls Tidning att han själv tog beslutet att arbetsbefria bolagets tre chefer i ett pressat läge och är medveten om att inte var enligt regelboken.

– Formellt har jag gjort fel, men att den graden av felaktighet skulle föranleda att man inte får ansvarsfrihet är ett oerhört starkt resonemang, säger han.

Inget beslut än

Konsulternas rekommendation kommer att behandlas i kommunfullmäktige som också kommer att ta hänsyn till de förtroendevalda revisorernas rapport.

”Jag avaktar den samlade revisionsrapporten och därefter fullmäktiges ställningstagande. Efter det kan det finnas utrymmer för kommentar”, skriver Anders Hedenius i ett SMS till SVT Nyheter Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.