Butiksdöden sprider sig i Härnösand Foto: Örjan LeekVisa alla (2)
Visa alla (2)

Hemslöjden lämnar Ångermanland

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en butik lämnar nu centrala Härnösand. Det är Hemslöjden på Storgatan som lägger ner.

Det är några års förluster som gör att det aktiebolag som drivit butiken för Ångermanlands Hemslöjdsförening nu i valborgshelgen tog detta beslut.

– Mycket mycket tråkigt, säger föreningens ordförande Lillemor Eliasson.

Vill undvika konkurs

Håkan Forslin är styrelseordförande i det aktiebolag som tagit stängningsbeslutet.

– Vi omsätter cirka 2,5 miljoner och personalkostnaderna är förstås det som stoppar oss. Vi har senaste tiden haft en 80-procentig butikschefstjänst och därutöver deltider och även frivilliga. Det är trots allt där nånstans vi måste ligga om vi skall ha seriösa öppettider och ett attraktivt sortiment.

– Vi vill i längsta undvika konkurs. Det kan vi göra om utförsäljningen nu går bra, säger Forslin.

Ångermanlands sista

I och med att Hemslöjden i Härnösand nu låser dörren är Ångermanland helt utan butik. De senaste som stängde fanns i Sollefteå och Örnsköldsvik.

Många butiker har försvunnit

SVT Västernorrland har tidigare rapporterat om butiksdöden i Härnösand. Bland övriga butiker som stängt ner verksamheten i de absolut centrala delarna kring torget i Härnösand kan nämnas Tygbutiken, Behändigt, Team Sportia, Hernö blomsterhandel, Ekolivs, Eurosko, Lloyds apotek och Norrfoto.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Butiksdöden

Mer i ämnet