Hinsehäxan i rätten

Uppdaterad
Publicerad

Idag inleddes rättegången mot Lillemor Östlin, den så kallade Hinsehäxan vid Sundsvalls tingsrätt tillsammans med fyra andra personer, misstänkta för grovt narkotikabrott. De inblandade misstänks ha hanterat sammanlagt ett par kilo amfetamin:

72-åriga Lillemor Östlin, som i romanen Hinsehäxan berättade om sitt liv med prostitution, droger och kriminalitet, är den svenska kvinna som suttit längst i fängelse. Hon har rymt från kvinnofängelset Hinseberg flera gånger, och hävdar också att hon under lång tid var betald älskarinna åt före detta justitieministern Lennart Geijer.

Totalt fem personer som anses inblandade i härvan har åtalats för grovt narkotikabrott. Östlin åtalas på två punkter.

Huvudperson är en 49-årig man från Sundsvall – tidigare engagerad i antibrottsorganisationen KRIS, Krminellas revansch i samhället. Via olika kontaktpersoner i Skärholmen utanför Stockholm fördes han samman med Lillemor Östlin, mer känd som Hinsehäxan. Syftet var att köpa ett större parti amfetamin av henne, och det gjorde han – enligt åtalet.

Men på E4 vid Armsjön söder om Sundsvall greps 49-åringen med drygt 800 gram amfetamin i bagaget.

Vid en senare husrannsakan hemma hos Lillemor Östlin hittades ytterligare ett kilo amfetamin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hinsehäxan

Mer i ämnet