– Jag har beskrivit konsekvenserna för Ulrika, säger Jörgen Berglund, rikdagsman och ordförande för Moderaterna i Västernorrland. Foto: Riksdagen

”Hon har medvetet motarbetat partiet ” – M-toppens kommentar till regionavhoppet

Publicerad

I en kommentar till Ulrika Frestadius avhopp skriver Jörgen Berglund, ordförande för Moderaterna i Västernorrland att det är kan vara tillåtet att rösta emot partiet, men att Frestadius ”medvetet motarbetat partiet i frågan om Sollefteå sjukhus.”

Berglund skriver till SVT Västernorrland att han beklagar att Ulrika Frestadius lämnar regionen.

Samtidigt pekar han på att partiet med majoritet beslutat vilken väg man ska gå i regionen när det gäller sjukhusen.

Enligt Jörgen Berglunds uppfattning har Frestadius på bland annat sociala medier ”medvetet motarbetat partiets inställning i frågan om Sollefteå sjukhus”.

Frågan om uteslutning av henne ur partiet har inte varit uppe i förbundsstyrelsen för beslut, skriver Berglund, men att ”frågan lyfts till mig som ordförande av flera personer. Jag har i samtal med Ulrika beskrivit vilka konsekvenser som skulle kunna bli aktuella”.

”Det är tillåtet med olika åsikter, men det betyder inte att det är lämpligt att aktivt motarbeta förslag när partiet väl bestämt sig hur vi ska agera”, skriver Jörgen Berglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sjukhusstriden i Sollefteå

Mer i ämnet