Mannen visar runt på gården. I hönshusen ligger avlivade fåglar kvar i högar. Foto: Hans Lindblom, SVT

Hundägaren: ”Vi har inte vanvårdat någonting”

Uppdaterad
Publicerad
Mannen på fastigheten där vanvårdade hundar och höns har hittats anser inte att han och hans sambo har gjort något fel. Enligt mannen var hundarna inte vanvårdade.

SVT Västernorrlands reporter möter mannen på gården i Ånge kommun där polisen under natten gjort ett tillslag. Då avlivades 80 höns och gäss. Och en hund sköts på plats.

– Det var en Kaukasisk ovtjarka som jag haft i 13 år. Den hette Maja, berättar mannen.

”Inget fel på hundarna”

De senaste dagarna har länsstyrelsen i Västernorrland och Gävleborg omhändertagit över 70 vanvårdade hundar och även avlivat flera hundar, som de ansett varit i för dåligt skick.

– Det var inget fel på hundarna, menar mannen.

Döda fåglar i högar

På gården finns en hönsgård och två hönshus. Mannen går med och visar runt. I de båda hönshusen ligger döda fåglar kvar i högar på golvet. Fåglar som avlivats av veterinär eftersom de ansetts fara illa.

 - Jag har haft höns i 43 år och det har gått bra, säger han.

Vill inte medverka

-  Jag tar det timme för timme. Sambon är på sjukhus, hönsen är döda och hundarna är borta, säger han och skakar på huvudet.

Han vill inte vara med på bild, men vill gärna att även hans historia ska få komma fram.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vanvårdade hundar

Mer i ämnet