Hundarna som var i dåligt skicka var hopträngda i två husvagnar. Foto: Polisen

Många vill ta hand om hundarna – så här anmäler du intresse

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen fortsatte veterinärbesiktningen av de totalt 80-talet hundar som omhändertogs tidigare i veckan.

– Ungefär hälften är vuxna hundar och hälften valpar. Det är många olika raser, säger Jenny Larsson på länsstyrelsen i Gävleborg.

Och privatpersoner står i kö för att få ta hand om dem.

Hundarna är för närvarande placerade på ett djurhem i Gävleborgs län. Länsstyrelsen ska nu först besluta om de även fortsättningsvis ska vara omhändertagna – därefter ska det bestämmas om vad som ska hända med hundarna.

Klart är att engagemanget och allmänintresset för huindarnas öde är mycket stort.

Vanvårdade hundar i Ånge kommun

– Det rasar in förfrågningar via Facebook och telefon, säger Sara Sundin, funktionsansvarig på länsstyrelsen i Gävleborg.

Ta kontakt med intresserade

– När vi så småningom vet hur många hundar som kan vara aktuella för omplacering kommer vi att ta kontakt med personerna som hört av sig, fortsätter hon.

Är du intresserad av att ta hand om någon av hundarna som omhändertagits är därför det bästa sättet att meddela länsstyrelsen genom att skicka e-post till djurskydd.gavleborg@lansstyrelsen.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vanvårdade hundar i Ånge kommun

Mer i ämnet