Hyresgästföreningen försöker få tvångsförvaltning

Publicerad

Hyresgästföreningen försöker sätta några fastigheter i Holm, väster om Sundsvall, under tvångsförvaltning eftersom fastighetsägaren inte säger sig ha råd att betala räkningarna.

Hyresgästerna som först skulle bli av med strömmen, och nu förlorat både tv och internetuppkoppling sätter nu sitt hopp till Sundsvalls kommun.

– Elbolaget kom och knackade på dörren för stt stänga av strömmen. men vi han kontakta Hyresgästföreningen innan de han slå av den säger en av hyresgästerna, Victoria Eade, till Mittnytt.

Fastigheterna ägs av bolaget Master Bob Collection, som i sin tur ägs av stockholmaren Robert Nebel. Enligt honom beror hotet om indragen ström på en tvist med elbolaget Eon:

– De har skickat räkningar till oss även för de kunder som inte har elen inbakad i hyran, säger han till Mittnytt.

Hyresgäster fick till slut nog och vände sig till hyresgästföreningen, som hänvisade till ”självhjälpsrätt” och tog över hyresbetalningarna, Så nu betalar dom få kvarvarande hyresgästerna sina hyror till hyresgästföreningen. Som i sin tur skickar pengarna raka vägen till Eon för att reglera fastighetsägarens skuld till bolaget.

– Så har vi gjort de två senaste månaderna, men det måste få ett stopp nu. Det säger Nicklas Häggkvist, jurist på Hyresgästföreningen till Mittnytt.

Föreningen försöker nu istället få fastigheterna tvångsförvaltade. Man säger sig ha hittat en villig förvaltare, men det återtår en viktig pusselbit:

– Allt står och faller med om Sundsvalls kommun går in som ekonomisk garant. Annars vill ingen ta över de vanskötta fastigheterna, säger Niclas Häggkvist.

Under tiden fortsätter problemen för hyresgästerna. Efter att de vände sig till Hyresgästföreningen slutade plötsligt både TV och Internetuppkopplingarna fungera.

– Det är väl en hämnd från bolaget, säger hyresgästen Victoria Eade.

Fastighetsägaren Robert Nebel säger till Mittnytt att han förlorar 50.000 kronor i månaden på fastigheterna i Holm och att han därför inte har råd att betala bredbandet.

Däremot säger han att han betalt vattnet, och lovade att i dag också betala soporna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skandalhusen i Holm

Mer i ämnet